SERİYE DEVAM ETTİK!

Gaziantepspor maçı bizim açımızdan daha başka bir önemi vardı kuşkusuz. Belki geçen sezon oynadığımız ve önde götürdüğümüz maçı son dakikalarda yediğimiz gollerle kaybetmiş olmasaydık küme düşmemiş olacaktık.

Her şeye rağmen ayakta kalmaya devam etmeye çalışan rakip, tamamı gençlerden oluşan bir takımla çıktılar sahaya. Kenarda genç teknik adamları maç boyunca oyuncularına müdahale etti, onları yönlendirdi ve bir an bile yerine oturmadığı gibi basketbol koçları gibi sürekli oyunun içindeydi. Ancak bu heyacanını anlamakla birlikte futbolcularının sakatlanmasında da kendisini gözden geçirmesi gerekiyor.

Öyle ya genç oyuncular ve adale yapıları henüz oturmadığı için sakatlanmaya yatkın olurlar. Ayrca sahamızında bu sakatlıklarda etkisinin olduğunu düşünüyorum.

Taraftarımızın maça ilgisi daha iyi olabilirdi. TFF maçı gündüz oynatınca ve cumartesi gibi kamu dışında olanların da çalışma saati gözönünde tutulduğunda yine de hatıra sayılır bir topluluk vardı. On bine yakın taraftar bugün hangi süper lig maçında oluyor. 1. Ligi saymıyorum bile.

Maça daha istekli başlayan bir Samsunspor vardı sahada. Sadece teknik anlamda değil mücadele anlamında da “Ben bu maçı alacağım!” görüntüsü vardı. Rakip ise top ayağımızda olan oyunculara iki hatta üçlü müdahale yaptılar. Topa ve oyuna sahip olunca sonuca da erken vardık. Rakibin durumuna bakmadan işi ciddiye alınca sonuca beklenenden erken vardık.

Üst üste gelen golleri gördük sahada. Bahattin attığı iki golle bir anda takımı üstünlüğe taşıdı. Goller öncesi Kubilay, Ramazan ve Oğuz’un güzel hareketleri ve pasları vardı. Oyunun üstünlüğünü daha maçın başında bu şekilde ele geçiren Samsunspor’dan haliyle taraftarlarda bizlerde gollerin sayısını artırmasını bekledik.

İlk yarı boyunca bir hayli gol pozisyonu bulduk. İshak ile yakaladığımız net bir gol pozisyonumuz vardı. Kubilay’ın uzaktan enfes şutu kaleci son anda kornere çeldi. Bahattin ile gole yaklaştığımız anlar vardı. Maalesef bunlardan sonuç alamadık. Daha organize olan bir takım görüntüsü vardı. Bunda rakibin kendi yarı alanında kalmayı tercih etmeside etkendi. Elbette onları anlıyoruz yaşları 17-20 olan bir tecrübesiz takım vardı karşımızda.

Hem ilk yarıda hem ikinci yarıda bir iki pozisyon verdik. Bunlarda Furkan’ın daha dikkatli olması gerektiği öne çıkıyor. Diğer taraftan sakat Ercan’ın yerine oynayan Nuri’nin de bu maç için söylecek olursak oldukça kritik işlere imza attı. Ercan’ın sakatlığının ciddi olduğunu söyledi Tamer Hoca maç sonrası. Kendisine acil şifalar diliyorum.

İkinci yarı oynanan oyun tamamı rakip alanda geçti. Kalabalık defansı aşma konusunda sıkıntı yaşadık. Rakip fark yememek için çok öne çıkmadı. Bu yarı da İrfan’ın son dakikalarda ki şutu direkten auta çıktı. Yine bundan önce de gole yaklaştığımız anlar oldu ama final paslarında çok fazla becerikli olamayınca ikinci golde takılmış olduk.

Tek kale maçta akıllarda Kubilay’ın resitaliyle birlikte Ramazan’ın bugüne kadar ki en iyi performansını izledik. Takım, hem oyun disiplini açısından hem de oyunu genele yaymak açısından çok başarılı işler yaptı. Ne yapmak istiyorsa onu yaptı maç boyunca sahada takım.

Belki Tamer Hoca oyuncu tercihlerinde Bahattin’in yerine Muhammet’i veya Erhan’ı düşünebilirdi. Hoca hafta arasını düşünerek hareket ediyorsa bunu da yerine getirmeliydi. Diğer oyuncu değişiklerini de yadırgamadık. Ama Savaş’ın etkisini de anladık takım üstünde çıktıktan sonra.

Hakemlerle ilgili kazandıktan sonra yazmak zor olsada aleyhimize verdikleri kararların futbolun içinde ki müdaheleler olduğu görülecektir. Buna karşın ise beklediğimiz faulleri de es geçtikleri gölücektir. Nitekim maçın sonlarına doğru Enes’in güzel hareketlerden sora girdiği ceza alanı içinde durdurulduğu pozisyon net penaltıydı. Ancak hakem bu pozisyonu devam ettirdi. Belki maçın skoru etken oldu ama yine de penaltı noktasını göstermesi gerekiyordu. Hakemliliğinin daha ilk yıllarında böyle yaparsa klasman atlayamaz bu şekilde.

Önümüzde iki kritik ve bizi üst sıralarda ilgilendiren rakiplerimizle oynayacağız. Önce çarşamba günü Bodrum deplasmanı sonrasında da Kastamonu ile sahamızda oynayacağız. Bu maçlar zorluk derecesi yüksek maçlar. Ancak bu işi futbolcularımızın isteği ve sahada gösterecekleri performans belirleyecektir. Kendilerine şimdiden başarılar dilerim.

Bir yanıt yazın