TARAFTAR MAÇA AKIN ETTİ!

Rakip Kastamonu 1966 da ligde iyi bir kadro kurdu ve hedefleri üst sıralar. Ligin tecrübeli takımlarından ve sürekli bu ligde üst sıraları zorlamış ve birkaç kezde 1. Ligin kıyısından dönmüşlerdi. Yabana atılmayacak bir takım ile oynadık.

Oluşan sakatlıklar ve artan yoğunluk ile hani bir ‘milli maç’ arası da olsa iyi olurdu diyoruz.

Günlerdir gerek sosyal medya da gerekse diğer medya organlarında bu maçın önemine işaret edilerek adeta seferberlik yapıldı. Şehir her yönüyle bu konuda bilinçlendirildi. İyi bir kamuoyu sınavı verdi kulüp ve spor medyası.

Taraftar, yağmurun o saatelerde yağacağını bile bile akın etti adeta. 20 bine yaklaşan bir taraftar grubu izledi maçı. 90 dakika boyunca da takımını hiç susmadan destekledi. Hepsini yürekten kutluyorum.

Maçın hemen başında golü bulup bir anlamda rakibinin oyununu bozmak isteyen bir Samsunspor vardı sahada. Son maçlarda ki o ilk 10 dakika gol alışkanlığı bu maçta devam etmedi belki ama oyunu rakip alana yığmayı başardık.

Rakibi bunalttığımız ve hataya zorladığımız anlar oldu. Hakem biraz fazla sertliğe müsaade etti. Rakip yarı alanımızda çok fazla görülmese de tehlikeli olabilecek pozisyonları da yakaladı. İşte bu anlamda biraz orta alana daha fazla yük düşüyor. İleride daha fazla baskı yapmalı. Bunu gördük ve bir anlık dalgınlıklar bizi zor durumda bırakıyor.

Uzun soluklu baskının ardından maçı biraz rolantiye aldığımız anlarda önce penaltı diye bekledik ki Erhan’ın düşürülmesi net penaltıydı. Rakip defans Erhan’ın yükselmesini ve topa müdahale etmesini engellemişti.

Bekir’in kale önünden başlattığı topa rakip defanstan kaptığı topla çaprazdan şık vuruşuyla Samet ile maçın tek golü gelmiş oldu.

İlk yarıda oyunu yine rakip alanda oynadık. Topu kalemizden uzak tutmayı başardık. Rakip çok fazla geriyi boşaltmak istemedi. En azından maçı dengede götürme ve bulabileceği bir golün peşindeydi.

İkinci yarıya rakip etkili başladı ve kazandığı serbest atışta kalemizde etkili oldu. Ancak çabuk toparlandık ve rakip alanda daha fazla pozisyon arayan taraftık. Önceki Kubilay’ın şutunu izledik. Samet’in rakip oyuncudan seken topu yardımcı hakem bayrak kaldırmasına rağmen orta hakem pozisyonu iyi süzdü. Devamında ise Samet ceza alanında düşürülmesine ise bu sefer hakem devam dedi.

İlginçtir ki önceki maçlarda aleyhimize çok rahat şekilde hakemler penaltı verirken, lehimize penaltı kararında ise oldukça cimriler. Kaldı ki beklediğimiz kararlar ise net penaltılardı.

Sahada çok iyi bir mücadele vardı. İki takımda topun olduğu alanda müthiş bir kapışma yaşadılar. Ancak topu daha iyi kullanan ve ne yaptığını bilen taraftık. Oğuz’un şutu maçın heyecanını ortaya koymaya yetiyordu.

İkinci yarının ortalarından itibaren yağmur şiddetini bir hayli artırınca sahada ki oyuna da yansıdı. Artık iki takım da birbirleriyle mücadalenin yanında yağan yağmur ile oluşan su birikintileriyle de mücadele ettiler.

Rakip son dakikalara on kişi kalmasına rağmen kalemizde gol bulmaya çalışsa da istediği o şut imkanını bulamadı. Bir nevi şuursuz ataklarını izledik. Diğer taraftan maçın son dakikasında oyuna sonradan giren Muhammet Beşir ile ikinci gole yaklaşan taraf olduk.

Özellikle son dakikalarda ki yağmurun oluşturduğu durumu görünce ‘iyi ki golü önceden bulmuşuz’ dedik. Artık haftalar ilerliyor ve hava koşulları da kendisini iyiden iyiye hissettiriyor. Bu tür zeminler için de teknik heyetin bir planı olmalı.

Topu yerden oynayan ve teknik oyunculardan oluşan takımımız için bu durum bir hayli dezavantaj olacağa benziyor. Çünkü oluşan yağmur birikintilerinden topu yerden oynama alışkanlığımız devam edince bir hayli stresli dakikalar yaşadık.

Genel anlamda ilk haftalara göre topu daha çok isteyen ve bunun içinde mücadele eden tarafız. Ayrıca rakibe ‘bu maçı alacağım’ mesajını daha güçlü veriyoruz. Rakibin maç içindeki durumuna göre de vaziyet alıyoruz. Son maçlarda tempoyu ayarlayan tarafız.

Bahattin’in yokluğunda, Erhan Şentürk bu fırsatı daha iyi değerlendirebilirdi. İkili mücadele anlamında zayıf kaldı. Belki istediği topları alamadı ama bunu istemesi gerekiyordu. Yerine giren Muhammet gelecek haftalara ayrıca hazırım mesajını vermiş oldu.

Erhan Kartal’ın son dakikada ikinci kırmızıdan oyundan atılması gelecek haftaki maç için iyi olmadı ama yine de Canberk için bu bir fırsat olabilir.

Son olarak Savaş’ın daha fazla ofansif özelliğini kullanmalı diye düşünüyorum. Etkili uzaktan şutlarını biliyoruz. Bu maçta bazen gördük onu ceza alanı civarında. Ancak bunu daha da artırmalı. Takımını atağa daha fazla kaldırmalı. Bunu da yapabilecek kapasitesi fazlasıyla var.

Zorlu bir mücadeleden 3 puan ile ayrılmak önemliydi. Bunu başaran takımımızı da kutluyorum. Altı da altı küçümsenemez kesinlikle. Böyle bir seri çok uzun yıllardır hatırlamıyorum doğrusu. Buna rağmen halen ikinci olmakta şaşırtıcı. Ama iyi bir Sarıyer var. Kadrosunda da güçlü isimler var. İnegöl maçını izlemiştim. Oyunu iyi kuruyorlar ve skoru bulabilecek oyuncuları var. Hem orta alanda hemde ofansif anlamda.

Kazanmaya devam etmek mecburiyeti takımlar arasında ki kalite farkını da ortaya koyacak. Şöyle ki gidişat 70-75 puan aralığını gösteriyor. Çok kolay değil ama takımımız bunu başaracak güçte.

Bir yanıt yazın