GÖZLERİMİZ SAKARYA MAÇINDA!

Rakip Manisaspor, zor şartlarda olan bir kulüp. Tesislerimizi onlara açmamız taktir edilecek bir durum. Genç bir takıma karşı oynamanın da konsantrasyon anlamında da zorlukları oluyor.

Taraftar maç saatinden ve rakibin durumundan dolayı olsa gerek ilgi göstermedi. Ancak yine de hatırı sayılır bir taraftar kitlesi vardı stadyumda.

Maçın geneli bir paf takımla antrenman maçı havasındaydı. Ancak tek fark atılan goller ve skorun hanemize yansımasıydı.

Tek kale maçın daha ilk dakikalarında gole yakın oynadık. Bunun etkisiyle sağlı sollu ataklarla geçti ilk dakikalar. Daha erken gol olabilirdi ancak maçın biraz rolantiye alındığı anlarda son haftaları boş geçmeyen Erhan’ın göbekten başlattığı atağı, Bahattin ile ver-kaç sonrası yine onun şutu ile gol geldi.

Oyunun iyice hakimi olarak farkı artırmak önemliydi. Oğuz’un derinlemesine ara topuyla Samet’in iyi takibi ve şutuyla ikinci gol geldi.

İkinci yarı da yine ilk yarı gibi başladı. Bahattin, golü bulabilirdi ama haftayı golsüz kapattı. Bu yarıda Kubilay’ın şutlarını izledik. Çok sık denediği oldu uzaktan şutları.

Oyunu iyice rolantiye aldığımız anlarda bol bol pozisyon bulduk. Bunları farka döndürmek adına uzatmaları bekledik.

Oyuna sonradan giren Muhammet Beşir, nihayet golle buluştu ve takımının üçüncü golünü attı.

Kubilay da yine ikinci yarının başlarında orta alandan denediği ama kalecinin son anda kornere çeldiği şutundan sonra, bu sefer yine uzaklardan attığı şut ile haftayı golle kapatmış oldu.

Bir nevi Sakaryaspor maçının provası olarak geçen bu taktiksel maçı farklı bitirmenin de moral anlamında önemi büyük. Bu tür maçlarda eksiklikler de fazla gözükmeyeceği gibi aman aman şöyle top oynadık da denilmez.

İlla birşey yazılacaksa da farkı açan golleri uzatmalara değilde daha erken bulabilirdik. Futbolun sihirli dünyası da burada saklı zaten.

Gözlerimiz artık Sakaryaspor maçına çevirildi. Deplasmanda ilk yarının liderlik maçı olacak. Sarıyer’in sahasında Hacettepe ile berabere kalmasıyla şuan lideriz. Dileriz ki Bayrampaşa maçında Sakaryaspor da puan kaybetsin. Artık maç bitiminde göreceğiz son durumu.

Kısa bir not; Hacettepe takımı için, bizimle oynadıkları maçta daha cesur oynamalarını beklerdim yazmıştım. Demek ki bu tespit, Sarıyer maçında vücut bulmuş. Nitekim uzun süre önde götürdükleri maçı son anlarda berabere bitmesine engel olamadılar ve bir süprize imza attılar.

Hafta arası maçın yayınlanması konusu gündeme geldi. Sahasında oynadıkları maçların, yönetim stadın dolması için canlı verilmesini istemiyormuş. Bir başka açıklama da canlı yayın hakkı olan yerel bir kanaldan geldi.

İlginç ki, bu zamananın şartlarına uymayan açıklamalar bunlar. Enteresan geliyor tabi. Sakaryaspor yönetiminin çağ dışı açıklamaları bizler gibi tüm futbolseverleri de üzüyor. Hangi devirdeyiz dedirtti. Elbette karar onların. Yapacak bir şey yok. Kaldı ki Sakarya dışında da taraftarları var. Bunları da mı düşünmüyorlar?

Dileriz ki iyi bir oyun ve skorla galip ayrılırız oradan. Elbette iki takım taraftarları daha şimdiden sanal alemde ki tartışmaları, dileriz stat dışına yansımaz diyoruz.

Samsunspor topa daha fazla sahip olacaktır. Ancak Sakaryaspor özetlerini izlediğimde biraz orta alan mücadelesini yapıyor ve rakip üzerinde baskı kuruyor geldi. Buldukları gollerde defansların hataları da bu baskı sonucundan geliyor. Birde uzaktan şutlarına dikkat derim. Sahada çok koşuyorlar, sert oynuyorlar görünümü var. Rakip sahaya kurduğumuzda oyunu defanslarının hataya yatkın olmasından faydalanabiliriz.

Dediğimiz gibi ilginç ve zevkli bir maç olacak. Bu ligi daha evvelde yazdığımız gibi futbolcuların ilerleyen ve daralan haftalarda ki ortaya koyacakları performanları belirleyecek. Dileriz ki bunu başaran takım biz olalım. Olmaması içinde hiçbir sebep yok.

Yeterki istekli, mücadeleci ve skoru üreten taraf olalım.

Bir yanıt yazın