ÖNEMLİ ÜÇ PUAN!

Uzun bir deplasman olsada taraftarlarımız takımını yalnız bırakmadı. Bu işin en önemli ayağı olan taraftar üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor.

Kupa maçında farklı kazanma moraliyle gidildi Afyonkarahisar’a.

Afyonspor, bu yıl tekrar 1. Lige çıkmak için takım kurgusunu kurmuş bir ekip. İddialı bir takım olduklarına kuşku yok.

Takımımız, oyuna tempolu başladı. İlk dakikalarda gole yaklaştık. Hatta farkı dahi artırabilirdik. Önce Gökhan sonra Bahattin gole yaklaşan isimlerdi.

Ev sahibi takım deplasman mantığı ile sahaya çıktı. Daha çok kontra ataklarla gol bulmaya çalıştı. Hem kadememiz hem de Nurullah üzerine düşeni yerine getirdi.

Özellikle defans arkasına attıkları topları Yalçın ve Ferhat’ın yerinde hamleleri vardı. Yine uzun bir sakatlık sonrası takımda yerini alan Erkam’ın da skoru tutmada önemli katkısı oldu. Caner’in kaptan olarak sahaya çıktığı maçta üzerin düşeni fazlasıyla yerine getirdi.

Oyunun temposu düştüğü zamanlarda pozisyon üretmekte zorlandık. Son çeyrekte daha düşük tempolu geçen bir oyun izledik. Buna rağmen son dakika da Bahattin ile gole yaklaşan taraf olduk.

İkinci yarıya biraz daha tempoyu artırarak başladık. Çünkü en büyük rakibimiz Manisa ekibiyle aradaki puan farkının açılmaması önemliydi. Bunun bilinciyle telaş etmeden rakibin üzerine giderek pozisyon aradık.

Kubilay’ı önüne ikili üçlü setler kurarak engellemeye çalıştılar. Zaman zaman bunları kırarak takımın atağa çıkartmayı başardı. Yine önemli bir isim olduğunu gösterdi. Serbest atışta ki vuruşunda gol diye ayağa kalktık ama kaleci son anda topu uzaklaştırdı kaleci.

Golde özellikle top rakipteyken yapılan baskı hata getirdi ve kaleciye verilen pasta araya giren Bahattin attığı gol takıma galibiyeti getirmiş oldu.

İrfan Hoca, son haftaların aksine Bahattin ile tek forvet başladığı maçta onun attığı golle eve 3 puanla dönmeyi başardı. Bahattin attığı gollerle takımın sırtlamaya devam ediyor. “Görmek istediğimiz Bahattin işte bu!” dedirtti hepimize.

Aksayan bir Samet vardı. İstenilen ritmi tam olarak yakalayamadı. Kale önüne iyi kaçıyor ama geçen yıl ki o gollerini özledik doğrusu. Buna rağmen gol öncesi yaptığı baskı sonucunda rakibini hayata sürükleyince gol geldi.

Ramazan çok çalışkan olmasına rağmen ondan beklenen ortaları ve derinlemesine ara pasları da görmek istiyoruz.

Son dakikalarda Caner’in kale dibinden çıkarttığı top bize altın puan getirdi. Yine oyuna sonradan giren Oğuz’un müsait pozisyonda kaleciye nişanlamamış olsa daha rahat bir nefes alacaktık.

Takım olarak mücadele anlamında önemli bir maçı haklı bir 3 puanla alarak haftayı tamamlamış olduk.

Haftaya en önemli rakibimiz ve bazılarının da grupta favori gösterdiği Manisa FK ile sahamızda oynayacağız. Bence bu maç biraz ölçüydü. Ancak rakip de bu hafta dişli ekip Sarıyer’i yenerek moralli gelecekler.

Şimdiye kadar firesiz geldiler. Umut ediyoruz ki ilk mağlubiyetlerini bizden alsınlar. Bunun için biraz daha tempoyu artırmamız ve araya atılacak toplara daha fazla dikkat etmemiz gerekir. Özellikle attıkları gol sayına bakınca ne denli son toplarda üretken olduları görülüyor. Tabi şimdiye kadar iki takımın dışında karışlaştıkları ciddi bir ekip yoktu. Yine de etkili bir takım oldukları takip edenlerin ifadeleri. Bizde kısmetse göreceğiz.

Futbolcularımız bu maçın da üstesinden geleceklerdir mutlaka. Çünkü bu yılda öyle aman aman puan kaybına tahammülü olmayan bir sezon bekliyor bizleri. Yani rakiplerin sürpriz puan kayıpları diyebileceğimiz küçük ihtimaller görüntüsü var şimdilik. Lig bitiminde yine yüksek puanlı bir şampiyonluk gerekiyor ki gerisini siz düşünün.

İşte bunun üstesinde gelmek içinde alttan puan kaybı yaşamayacaksın, üstten rakiplerine yenilmeyecek hatta yeneceksin.

Bir yanıt yazın