GALİBİYET BAŞKAN UYANIK İÇİN!

Önce Manisa FK beraberliği ardından da beklenmedik Amedspor beraberliği takımın moralini bozduğu gibi taraftarında canını sıktı.

Özellikle son iki maçta mücadeleden yoksun görüntülerdi aslında bizleri düşündüren. Kaliteye baktığımızda en önde olan takımız ancak bunun sahaya yansıması o derece olmadı.

Öteden beri yazıyorum, bu ligin ortası yok. Ya üste oynayan var ya da gücü nispetinde kümede kalmaya oynayanları. Daha sıkıntılı olan kulüpler var onlarda zaten düştü gözüyle bakıldığından dolayı puan kazanmaları sürpriz diye bakılıyor. Baktığımızda puan durumu öyle sıkıntılı değil. Ama hep yazıyoruz sizden bir öncesi varsa ona odaklanıyoruz. Durum bu aslında.

Bu ligden direk çıkmak için puan kaybının çok az olacağını zaten daha evvelde yazmıştık. Bunu tekrarlamakta beis yok. Durum ortada!

Kadroda revizyon yaparak başladı İrfan Hoca. Özellikle Kubilay’ın düşüşüne Bahattin de eklenince gol yollarında yaşanan sıkıntı bu iki futbolcumuzun dinlendirilmesi niteliğinde kadroda yer verilmedi.

Sahaya on birde çıkan Enes ve Oğuz vardı. Her ikisinin performansına Atabey’de katkı yapınca ortaya hem futbol anlamında hem de mücadele anlamında bir güzel bir skor oluştu.

Dört farklı skor yabana atılamaz. Çünkü bunu destekleyen unsurlar önemliydi. Guido’nun açılışını yaptığı gol pozisyonu. İçeriye Caner’in tarafında yapılan iyi bir orta Yalçın’ın kale önüne indirmesiyle, rakip defansın ofsayt diye duraklaması Guido’nun topu ağlara göndermesiyle sonuçlandı.

 

Hemen akabinde Oğuz’un presi topu kapıp boş alandaki Enes’e göndermesi ve onunda topu ağlara göndermesi. Bunlardı aslında hep yazdıklarımız. Yani topu isteyeceksin, baskı yapacaksın, rakibi bunaltacaksın. Bunları görmekti bizleri memnun eden.

 

Atabey önce attı sonra attırdı. Gecenin en güzel olanı da Caner’in attığı goldü. Hırsıyla, mücadelesiyle taraftarın gönlünde taht kuran farklı bir karakter yapısı olan Caner kuşkusuz bu takımın itici gücü olmaya devam edecek.

Atabey demişken, belki 2-3 gol daha atabilirdi. Oyun stilini ilk kez bu kadar net olarak sahaya yansıttığı bir maçı geride bıraktı. Diyeceksiniz rakip kolaydı. Bizim kolay rakipler karşısında ne denli zorlandığımız maçlar olduğunu da hatırlatalım. Öyle ya penaltı pozisyonunu dahi yazamadık şuraya..

 

Önemli bir maç farklı bir skorla geride kaldı. İki maçta kaybedilen puanlar, Manisa FK ile farkın açılmasına, alttan gelen takımlarında puan olarak bizi yakalamış olması da eklenince artan strese karşı karakter göstermek anlamında da önemliydi Kırklarelispor maçı.

Attığımızdan fazlasını kaçırdık belki ama farklı kazanılan bir maçı geride bırakmanın huzuruyla haftaya İnegöl deplasmanına hazırlanacağız. Kazanmaya devam ettikçe, takım oynamaya ve mücadele ettikçe daha iyi olacaktır.

 

En önemlisi de, son maçlar sonrası İsmail Başkan’ın, sosyal mecraya yansıyan hüzünlü görüntülerine bir de cumartesi günü basketbol takımımızın kendi sahasında farklı mağlubiyeti akabinde yansıyan düşünceli fotoğrafı eklendi.

Açılan “Yalnız değilsin İsmail Uyanık!” pankartıyla taraftarların İsmail Başkan’ın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Yine sosyal mecrada bu konuda yoğun bir destek vardı. İçten ve samimi bir insan. Samsunspor sevdası çekti onu yıllar sonra buraya. Üzülmeyi hak etmiyor. Ancak futbolun doğasında olan şeyler içinde elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Bunu da taraftar görüyor. Maçta ki destek bunun için çok önemli ve anlamlıydı.

Hep taraftar için yazılır ya galibiyetler, ben de diyorum ki bu galibiyet Başkanımız İsmail Uyanık için olsun. Değmez mi? Fazlasıyla değer fazlasıyla…

 

 

 

Bir yanıt yazın