YAKTIN BİZİ ÖZKALFA!

Yaktın Bizi Özkalfa!

Samsunspor için tüm şehir birlik olmuş ve “Bu aşkın kahramanı sensin!” programı düzenlenmişti. Bu organizasyonun gala gecesinde 30 bin forma satıldığı duyuruldu. Şu anda 50 bini bulmuş durumda.

Emeği geçenlere yürekten teşekkür ederim. Böyle bir sahiplenmeyi uzun zamandır görmemiştim. Umarız futbolcularda gereğini yapar diye ümit ettik hep beraber. Nihayetinde onlarında bu geceden nasıl bir camiaya geldiklerini görmeleri açısından son derece önemlİ program geride kalmış oldu.

Maçın saatine aldırış etmeden taraftar yine kendi üzerine düşeni yaptı ve statta yerini aldı. Rakip Mersin İY’dan mutlak 3 puan bekliyorduk. Nihayetinde Sivasspor karşısında bu takım hak etmediği bir mağlubiyet almıştı.

İlk dakikadan itibaren rakip alana yığmayı başardık oyunu. Onlarda kontra ataklarla kalemizde etkili olacaklardı. Tempoyu artırmaya başlığımız dakikalarda bu kadarda olmaz cinsinden hatalar zinciri yaşadık.

Bir anda kaptırılan topla buluşan Güven, ceza alanına girmeye çalışırken N’diaye arkadan müdahale yaptı. Bunu Tolga Özkalfa hataları takip etti. Öncelikle ilk kararında faulü ceza alanı dışında verdi ancak kenardan gelen uyarı ile penaltı noktasını gösterdi. Penaltı kararı doğru değildi. Bana göre kırmızı kartta yine ağırdı. Çünkü Güven’e yakın bir futbolcumuz daha vardı ve rahatlıkla pozisyona engel olabilecek durumdaydı.

Hatalar zincirini bu sefer penaltıyı kurtaran Muyters’e destek olmayan oyuncularımız devam ettirdi. Sinan’ın vuruşunu çelen Muyters’in topunu tamamlayan rakip oyuncu takımını öne geçirdi. Oyuncularımız burada ağır kalmış ve uyumamış olsalardı topu uzaklaştırmalı mümkün olacaktı.

Kısa bir bocalamadan sonra rakip alana yine oyunu yığmayı başardı futbolcularımız. Ancak Mersin İY öyle bir etten duvar kurdu ki top defansın arkasına atmak hiçte o kadar kolay değildi. Skoru koruma ve maçı en azından böyle götürme istekleri her hallerinden belliydi.

Brands’ın yerine oyuna Ercan girmesi defans güvenliği anlamında yerinde karardı. Çünkü yenilebilecek ikinci gol tüm umutları iyiden iyiye bitirecekti. İşte tüm risklerle birlikte rakip alana oyunu yığmanın meyvesini de almış olduk.

Hasan’ın enfes derinlemesine pasını Kone iyi bir vuruşla gol yapınca beraberliğide sağlamış olduk. İlk yarının sonlarında gelen bu gol ikinci yarı içinde bizlere umut oldu.

İkinci yarının da hemen başlarında bulduğumuz üst üste pozisyonlar hepimize ah vah ettirdi. Yine ilerleyen dakikalarda rakip alanda daha fazla görünen bir Samsunspor vardı. 10 kişi oynayan bir takım görüntümüz yoktu sahada.

İkinci gole yaklaşılan birçok pozisyon oldu. Buna karşılık rakibe hiç pozisyon verilmemeside ayrıca dikkat çekicidir. Hakem Tolga Özkalfa, takımımıza rahatlıkla gösterdiği kartlarda rakibe ise müsemmalı davranmaya devam etti. Oyundan çıkan Sinan’a kenarda değilde oyunda göstermeliydi ikinci sarı kartı. Birde penaltımızı es geçti Özkalfa. Kone’nin düşürülmesini göremedi.

Oyun devam ederken, Sinan’ın tahrikleriyle sahaya giren taraftarlarımız oldu. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunu fırsat bilen Mersinli futbolcuların oyununa gelmedi Hakem. Onların sahayı terk edelim düşüncesi açıkça görülüyordu. Bedavadan 3 puana alışmışlar nede olsa. Nasıl unuturuz ki o play-off’u!

Taraftarlarımızın sahaya girmeleri ise gereksiz bir o kadarda canımızı yakacak cinstendi. Bu kadar bıçak sırtı bir yerden geçerken olabilecek cezaların 3-5 kişiden ötürü olması kesinlikle kabul edilebilir değil.

Kime ne yazılabilir ki, tüm futbolcularımız ellerinden geleni yaptı. Takımı mağlubiyetten kurtardı. Gol attı ama gollerde kaçırdı. Hani galibiyet içten bile değildi. Uzun süre eksik oynamak ve ayakta kalmak zordur. Bunu başardılar.

Durumumuz kritikliğini koruyor. Mutlak 3 puan beklediğimiz bir maçtan hakem hatasıyla beraberlikten ayrılmak durumdan kalıyoruz. Bundan dolayı kimi nasıl eleştireceğiz veya niye eleştirelim. Diğer açıdan 1 puanda aldık denilebilir. Ama durumumuzun kritikliği devam edince kayıp olan 2 puan diye bakıyorum bu maça. Artık haftaya oynanacak Boluspor maçını bekleyeceğiz!

Osman Özköylü’ye verilen cezaya daha gelemedik. Gerçekten TFF’yi anlamakta güçlük çekiyoruz. Hakemi eleştirmenin karşılığı 3 maç ceza olur mu? El insaf! Ayıptır günahtır TFF.

Hesapta olmayan işlerden hesapta olmayan puan kayıpları yaşadık. Futbolda oluyor bunlar maalesef. Herşey istediğiniz gibi gitmiyor maçta. Ufak bir top kaybının dahi ne kadar önemsenmesi gerekliliğini gördük bu maçta. Takım olacak bu takım, hemde kayıpsız haftalar yaşayacak ama önemli olan tehlikeli sınırın üstüne çıkmamızdır. Haftalar daralmıyor eriyor artık!

BU TAKIM ASLA KÜME DÜŞMEYECEK!

aydindogdu@hotmail.com

Bir yanıt yazın