UMUTLA BAK ÖNÜNE SAMSUNSPORUM!

Tüm şehirde Samsunspor coşkusu yaşanıyor. 14 Şubat da düzenlenecek 155 Bin Forma satış programı için tüm hazırlıklar devam ediyor. Taraftar takımı yalnız bırakmamak için soğuk hava demeden kilometrelerce yol gidiyor.

Tüm şehir erkanı Samsunspor için kenetlenmiş durumda. Samsunspor’a emek verenler ve gönül verenler uzun süreden sonra ilk defa kulüp için biraraya gelmiş durumda. Elbette bu coşkuyu alınan sonuçlarla da taçlandırmak gerekiyor.

Sıralamadaki yerimize bakınca gerçekten en ufak bir puan kaybına dahi tahammülümüzün olmadığı açık şekilde görülmektedir. İşte tüm bu duyguların ve yoğunluğun atmosferinde çıkıldı maça.

Sivasspor maçı bizim için olduğu kadar rakip içinde önemliydi. Üst sıralar için oynayan bir ekip. Takımın başında Sivasspor maçı ile küme düştüğümüz Mesut Bakkal bulunuyor. Yine bizim için önemli isim olan ve halen son maçta niçin oynatılmadığını anlamadığımız Gekas yer alıyor. İkinci yarı girdi oyuna. Aynı zamanda Hakan’da yine eski oyuncumuz.

Osman Hoca ise Sivasspor’un sezona başladığı isim. Tüm bu ayrıntılarla başladı soğuk ama güneşli bir havada maç. Maç ortada başladı. Ne biz sıralamaya göre ezik oynuyoruz nede Sivasspor üst sıralardaki takım gibi baskı kurabiliyor.

Maç ortada ve sıkı bir mücadele ile oynanıyor. İlk yarıda özellikle iki takımda rakip alanda çok fazla gözükmedi. Ama iki önemli pozisyon vardı. Önce Sivasspor yaklaşıyor gole, Erkam çizgi önünden kafa ile uzaklaştırıyor topu. Son dakikalarda ise Vedat gole yaklaşıyor ve vuruşunu kaleci çeliyor. Özellikle Burhan ve Ergin gibi iki hızlı adamla defans arkamıza sarkmaya çalıştılar. Buna izin vermedik ilk yarıda.

İkinci yarıya maça hızlı başlayan ev sahibi ilk dakikalarda Burhan’ın ortasında Ergin ile golü buluyor. Sonrasında yine baskıyı kuruyor kalemizde. Ancak kırıyoruz bu baskıyı. Toparlanan takım rakip alanda daha fazla oynamaya başlıyor. Önce Brands ceza alanında kaçırıyor golü. Kornere giden topun sonrasında N’diaye ile Sivas’ın plakası olan 58.dakikada golü buluyoruz ve skoru eşitliyoruz.

Sonrasına maç kıran kırana geçiyor. Tempo yükseliyor. Sakatlıklar üst üste geliyor bizde. Önce Furkan sonra Ahmet Burak ile zorunlu değişiklik yapıyoruz. Oyun dengede giderken kale önünde pozisyonlar üretmeye başlıyoruz.

Rakip defanstan İbrahim’in çizgi önünden ters vuruşu kornere gidiyor. Kale önüne yapılan serbest vuruşu kaleci elinden çıkarıyor topa hamle yapan Göksu’ya Ali Şaşal baya baya sarılıyor faul aleyhimize veriliyor.

Yine Ahmet Burak şık bir hareketle aldığı topla ceza alanına giriyor rakip defans oyuncu topa değil Ahmet Burak’ın ayağına vuruyor ama penaltı yerine aut işareti yapılıyor. Bunlar önemli ve dikkat çeken pozisyonlardı. Kim nasıl yorumlar bilemem ama net olarak verilmeyen penaltılardı.

Yine hakem sarı kartları bize karşı çok rahat kullanırken rakibe ağırdan aldı. Eğer böyle olmasaydı Emre’ye çok önceden sarı kart göstermesi gerekiyordu. Oluyor böyle hakem hataları maalesef diyemiyoruz! Olmamalı diyoruz.

Samsunspor takım olarak dişe diş mücadele etti. Ancak bazı oyuncularımız daha fazla insiyatif almalıydı. Brands bunlardan biriydi. Vedat çok hareketli ve top ayağına çok yakışıyor. Ancak bireysel değilde takım oyununa yönelik oynamalı. Göksu’dan yine daha fazla pozisyonun içinde olmasını bekliyoruz.

Yine kanatlardan gelen iki ortayla yenilen gollere dikkat etmemiz gerekiyor. Defansımızın arkasına atılan toplara dikkat çekmekte yarar var diyoruz. Kale önünde başarılıyız topu uzaklaştırmada ama yenilen iki kanat ortası sonrası goller düşündürdü bizleri.

Orta alandan çıkışlarımız ve hucumdayken kaptırılan topalar yine eleştirelecektir. Aynı zamanda kanatları çok fazla kullanamadık. Final pasları ve vuruşlarına daha dikkat etmek gerekiyor sanırım.

Kıran kırana geçen maç sonrası mağlup ayrılmak üzücüydü elbette. Tarifi olmaz böyle maçların. Binbir umutla giden taraftarlarımız en azından bir punla teselli olacaklardı ama o da olmadı maalesef.

Bu takım çok evvel olsaydı kesinlikle başka şekilde üzülüyor olacaktık. Ancak şimdi bunların düşünülmesi değil biran evvel alt sıralardan kurtulmanın derdindeyiz. Oyun ve skor üretme anlamında biraz daha zamana ihtiyaç olduğu söylemeleri bizim için artık geçerli değil. Çünkü sezonda geri sayımdayız. Zaman daralıyor!

Umarız ve dileriz ki ilerleyen haftalarda alacağımız seri galibiyetlerle bu kabustan kurtuluruz. Bunun için umut veren futbolumuz var sahada. Düşünün üst sıralara oynaya iki takımla oynuyorsunuz ve ilkini alıyorsunuz ikincisinde ise kolay lokma olmadığınızı gösteriyorsunuz.

Mersin ve Boluspor maçlarını sahamızda oynayacağız. Yine bu maçlarda dişe diş geçecek ve skor üstünlüğü ile birlikte seri galibiyetlerinde başlangıcı olsun diyorum.

Bu takım asla küme düşmeyecek!

 

Bir yanıt yazın