MAÇIN ÖNÜNE GEÇEN OLAYLAR!

Komşu ile misafir olduk!

Misafirperverlik beklerken taraftarlarımız maça girme yöntemleri ararken ilin emniyet yetkilileri her nedense anlamsız bir şekilde taraftarlarımıza gerekli hassasiyeti göstermedi.

Başkanları her ne kadar büyük camia diyerek bize övgü dolu sözler sarf etmiş olsada resmi kurumlar gereken hassasiyeti görmediler.

Önce biber gazıyla sonra jopu ile yetmediler tomalardan sıkılan suyla müdahale etti. O kadar soğuğa rağmen sırf takımının yanında olmak adına kilometrelerce yol giden insanlara yapılmamalıydı bunlar. Yoğun ilgi olacağı önceden belli olan maçın önleminde oldukça yetersiz kaldıkları gibi gelen taraftarlara caydırıcı eylemleri bu olmamalıydı emniyet güçlerinin.

Bana yıllar önceki Ankaraspor maçını hatırlattı. İsmi henüz Osmanlıspor olmamıştı. Ankaraspor maçı sonrasında da keyfi olarak biber gazı kullanılmış ve köşemde de buna bir hayli yer vermiştim. Benim de maruz kaldığım o biber gazına ne yazık ki bu maçta taraftarlarımız, çoluk çocuk kadın yaşlı denmeden yine benzer bir duruma maruz kalmıştır.

Taraftarlarımız tüm bunları yaşarken, futbolcularımız sahada gereken cevabı verememiştir.

Sahada oynanan oyunun ki özellikli ilk devrede tam bir hayal kırıklığıydı. Oyunu yarı sahaya yığdığımız anlarda kaptırılan toplar kalemizde etkili olmaya başlayan rakibe karşı önlem alamadık.

Ertuğrul Hoca’nın da Samet ve Kubilay’a saha kenarında bir şeyler anlatması da gözlerden kaçmadı.

Özellikle Guido’nun sakatlanmasından sonra erken değişiklik olması da hücum girişimlerinde ki üretkenliğimizi düşürdü.

Yerine giren Samet ise tam bir hayal kırıklığı olmaya devam ediyor. Aslında bu sezon daha iyi bir çıkış beklediğimiz bir futbolcumuz. Tekniğine de güvendiğimiz ve geçen sezon da bir hayli skora katkı yaptı. Ancak bu yıl maalesef beklenilenin çok ama çok altında. Nitekim ikinci yarının ortasında da oyundan alındı.

Ercan’ın yaptığı harekete devam diyen hakem sonraki pozisyonda ise hiç alakası yokken penaltı noktasını gösterdi. İlk yarının sonunda verilen penaltı da Gökhan Meral tamamen topa müdahale ettiği görülmektedir.

İlk yarıda pozisyon üretmekte de sıkıntılar yaşayan görüntümüz vardı. Hani geçen haftaki Sarıyer maçı nerede bu maç nerede dedirtti bizlere.

Kenarların çok iyi çalışmadığı, rakibinde pas hatlarımızı iyi ezberlediği ve daha çok yakın mücadeleyi tercih ederek oyunumuzu bozmasının da etkisi vardı.

Rakip alana yığdığımız zamanlarda kaptırılan toplarla pozisyonlar verdik. Biraz Bakspor maçını hatırlattı bana. Orada da benzer pozisyonlar ve rakibin de yaptığı kendi yarı alanında karşılayıp kaptığı toplarla kalemizde etkili olmuşlardı.

İkinci yarıya biraz olsun hareketliliğimiz oldu. Ancak defansın uzaklaştıramadığı top ağlarımızda buluşunca fark ikiye çıktı.

Aslında bu yarıda çokta kötü değildik. Topu istediğimiz gibi sahip olmaya da başlamıştık. Kalemizde ki ikinci gole engel olabilseydik farklı bir skor olurdu. Bunun neticesinde de Bahattin ile golü bularak farkı bire indirdik.

Bu dakikalardan sonra gerek Atabey ile gerekse Bahattin ile beraberliğe yaklaştık. Ama maalesef o beklenilen gol gelmedi. Manisa maçında olduğu gibi iki farklı mağlubiyetten geri dönemedik.

Soğuğa rağmen takımını yalnız bırakmayan taraftar evine boynu bükük olarak dönmüş oldu.

Manisa fk’nın da kendi sahasında İnegölspor’a mağlup olması bu üzüntümüzü bir nebze azaltmış olsa da elimize gelen fırsatıda tepmiş olduk.

Kaldı ki başkanlarının hafta içi yaptığı açıklama ve kulübümüzü hedef alışı yenilir yutulur cinsten değildi. Bunun için dahi bu maçın anlamı büyüktü.

Gerçi Ertuğrul Hoca, kupa maçı öncesi ve sonrası bu maçın önemine dikkat çekti ama yinede mağlubiyetten kurtulamadık.

Mağlup olursunuz, kötü de oynarsınız ancak rehavet ve mücadele yoksunluğu kabul edilebilir değil.

Keşke stadyumda hayatı pahasına yer alan taraftarları için dahi bu maçta mücadele edebilselerdi. Benim aklım taraftarlarımıza yapılan kötü muamelede kaldı ne yazık ki!

Bir yanıt yazın