LİDER SAMSUNSPOR!

Yılport Samsunspor olarak hedeflerimiz büyük. Öncelikle bu ligden kurtulmak. Kurtulmak diyoruz zira buralar gözden ırak olduğu için oldukça da tartışmalı kararların da uygulandığı ve futbol oynamak değil oynatmamak üzerine kurulmuş lig sanki.

Oysa futbolcular kapasitelerini zorlamış olsa belki daha zevkli karşılaşmaların oynanması da ihtimal. Gümüşhane de zor günler geçiren ve belki bir puan alırım duygusuyla sahaya çıkan bir görüntüye sahipti. Fatih Akyel bu gerçeği bildiği için takımı gol yemesine rağmen yine de defansta tuttu takımını.

Oldukça hızlı başladık maça. Eğer Bahattin o golü yapmış olsaydı daha ilk saniyelerde golü bulmuş olacaktık. Rakip defans yerleşince yine kanatlara inmek ve oradan yapılan ortalarla gol aradık.

Buna rağmen rakibin gelişen ani atağından yaptığı uzaktan şutuna Nurullah enfes uzandı ve mutlak golü önledi.

Belki tempoyu daha artırabilmiş olsaydık golü daha erken bulabilirdik. Bahattin çok fazla topla buluşamadı. Gökhan Alsan ve Atabey ile gole yaklaştığımız anlar oldu ilk yarı ortalarında.

Gol gecikince taraftarlarda tempoya ayak uydurdu ve biraz suskun kaldı maçta. Taraftarın daha çok doldurmasını bekledik doğrusu stadı. Yine de yalnız bırakmadı takımını soğuk ve yağışlı havaya rağmen.

Sessizliği Caner’in adrese teslim ortasına iyi yükselen Atabey, yaptığı kafa vuruşuyla bozdu. Gol baskısını üzerinden atan takımımız daha rahat oyun ortaya koymaya başladı.

Yine Caner’in başlattığı atak sonrasında Ferhat’ın pasına düzgün bir vuruşla cevap veren Gökhan Alsan farkı ikiye çıkaran golü attı.

ikinci yarı daha rahat çıkan takımımız oyunu da rolanti de götürdü. Fazla bir efor sarfetmedi. Bunda rakibinde payı var kuşkusuz. Çünkü oyun rakip alanda geçti. Bu yarıda Bahattin bulduğu pozisyonlar oldu ancak bunları değerlendiremedi.

Ferhat’ın içeriye ortasına güzel bir kafa vuruşuyla karşılayan Gökhan Alsan ikinci golünü atarak farkı da 3’e çıkarmayı başardı.

En azında bir gol içinde olsun biraz öne çıkan Gümüşhane bunlarda da başarısız oldu. Ancak iki önemli pozisyon bulduklarını da buraya ekleyelim.

Hazırlık maçlarında bizleri düşündüren Burak, bu maçta ayakta kalmayı başardı ve ilk maçında taraftarlarının önünde bizlere güven verdi. Gerçi gördüğü sarı kart ile Pendik maçında cezalı düşmüş oldu. Futbolun cilvesi işte.

Yine Halil İbrahim’in istekli oluşu da bizleri memnu etti. Kale önünde yakaladığı o pozisyonu gol yapmış olsaydı onun içinde bir hayli güzel bir başlangıç olacaktı.

Takım olarak istek ve arzunun oluşu memnuniyet vericiydi. Buna biraz daha tempo eklenmesi gerekiyor. Diğer taraftan özellikle bu tür maçları daha çok oynayacağımız için rakibi hataya zorlamamız bu tempodan geçiyor.

Gelen liderlikle artık büyük bir motivasyon yakalamış olduk. Öyle ki puan farkının 6 olduğu ve rakibin bir türlü kaybetmediği haftalarda oluşan stresli havayı düşünürsek bugün gelen liderlik averajla da olsa mutluluk verici. Artık tüm ipler bizim elimizde. Tıpkı Konya maçı sonrası yazımın başlığında da belirttiğim gibi artık Avantaj Bizde! Yeter ki elimize geçen bu fırsatı devam ettirelim.

Ertuğrul Hoca’nın basın toplantısında yapmış olduğu “25 Nisan Cumhuriyet Meydanını hayal ettim.” söylemi hepimiz için apayrı bir motivasyon oluşturdu.

Zaten kim istemez ki böyle bir hayali. Bunu çok iyi bilen Ertuğrul Hoca da benzer duyguları bizler gibi yaşıyor. Çünkü profesyonel olmasının dışında onda da bir Samsun ve Samsunspor olgusu var. Başka türlü bunu yaşayamaz ve anlatamaz. Olsaydı daha evvel başkalarından duyardık benzer sözleri.

Hep beraber daha coşkulu daha ayağı yere basan maçlarla bu işi başarmak için yakalanan fırsatı artık bırakmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Ayağınıza yüreğinize sağlık. Bu coşku artarak devam etsin.

Bir yanıt yazın