LİDER KAZANMASINI BİLDİ!

Kırklarelispor özellikle Türkiye Kupasında yaptığı sükse ile adından sıkça bahsettirdi ve haklı olarak övgüler aldı. Buna karşılık ligde son haftalarda aldığı sonuçların etkisiyle de play-off da olan iddiasını yitirdi ve kendisini düşme hattının bir tık üstünde buldu.

Şahsen düşme korkusu yaşayacağını düşünmüyorum. Oynadığı futbol son bir kaç haftadır 3 güne bir maç yapmasının etkisiyle düşüşte olduğu aşikar. Sarıyer’den yedikleri fark da buydu.

Maçın başlarında kontrollü oyun gösterdi kendisini. Hakimiyeti iki takım da kuramadı. Biraz tempomuz düşüktü. Guido gününde olmayanların başında geliyordu. Ercan’ı, Hocamız yine orta alanda görev vererek Amed maçının ödülünü vermiş oldu.

Bahattin ile üst üste yakaladığımız pozisyonu gole çevirmiş olsaydık golü daha erken bulmamız içten bile değildi. Bura da hakeza son iki maçın performans olarak gerisindeydi bu maçta.

Zaman zaman orta alan mücadelesi olarak geçen maçın skorunu da orta alan ismi olan Gökhan Alsan belirledi. Caner’in çizgiden yaptığı ortaya çok iyi takip ederek yaptığı kafa vuruşuyla öne geçtik.

İkinci yarı da oyunun fauller sakatlıklar durmasıyla zaten düşük seyreden oyun temposunu da iyice sekteye uğrattı. Rakip yüklendiğinde bulduğumuz pozisyonları da gole çevirmeyi başaramadık.

Bahattin’in pozisyon girişimleri de sonuçsuz kaldı. İbrahim Halil’in şutu bu yarıda kayıtlarımıza düşen nadir etkili şuttu. Hani daha etkili diyebileceğimiz Kubilay’ın oyuna alınması orta alanda top tutmaması da mümkün kılabilirdi.

Yalçın’ın oyunda olması ve o bölgede oldukça etken bir durum dikkatlerimizi çekti. Rakibin ataklarının bir çoğunun defans bloğumuzda kalmış olması, Nurullah’ın başarılı kurtarışlarıyla birlikte tek farlı da olsa maçı kazanmasını bilen oyun disiplini yüksek bir maçı geride bırakmış olduk.

Belki beklenen oyunun gerisinde olmamız hayal kırıklığı yaşatmış olabilir ancak artık son haftalara girilen şu ortamda elbette maç trafiğinin de etkisiyle birlikte skorun öne çıktığı bir maç bizleri de memnun etmeli. Nihayetinde kazanmak ve böylesi önemli bir deplasmandan kayıpsız dönmekte önemli.

Nihayetinde kalan 9 haftaya 7 puan gibi önemli bir avantajla giriyoruz. Artık sahamızda oynayacağımız İnegölspor maçıyla tribünleri de doldurup yavaş yavaş şampiyonluğun hazırlıkları başlar.

İnegölspor da formda bir ekip ve play-off’u ciddi ciddi hedefliyor. Kayda değer bir takım ve asla hafife alınmamalı. O maçı da kayıpsız geçerek son haftalara kalmadan bu ligden kurtulmuş oluruz düşüncesindeyim.

Artık haftaya pazar günü herkesin lideri layıkıyla karşılaması ve tribünleri doldurma vakti geldi. Bakarsınız puan farkı kazanmamız durumda daha da açılır. Neden olmasın?

Bir yanıt yazın