FUTBOLA KORANA AYARI!

Trübünlerin Korana virüs salgını nedeniyle boş olduğu maçı kazanmasını bildik. Konsantrasyonun zor olduğu böylesi maçların kazasız atlatılması önemliydi.

Her ne kadar iç sahada olsak da taraftar baskısından yoksun olduğumuz bir maç rakip için daha da avantajlıdır.

Buna rağmen istekli ve arzulu başladık maça. Rakip daha kontrollü ve topu isteyen görünümdeydi. Futbol oynama arzusunda olması mücadele anlamında ve seyir zevki açısından oldukça iyi bir görüntü çıkarttı ortaya.

Bahattin yine kenardaydı, Gökhan Meral’ın hafif sakatlığıyla Ramazan on birde başladı maça.

Atabey konusunda ısrarını anlıyorum Ertuğrul Hoca’nın ama bir iki pozisyon dışında o da bir şutu vardı bir de çıkarttığı pası çok yoktu. Oyuna onun yerine giren Ahmethan daha etkili olduğu bir gerçekti. Gözlerimiz Bahattin’i aramadı değil.

İlk yarı da Gökhan Alsan’ın yerde kaldığı bir pozisyon vardı ki penaltı verilse nedeni sorgulamazdı. Çünkü rakip defans oyuncusu hem eliyle Gökhan’ın omzundan hem de diziyle topa müdahalesini engelledi.

İlk net tehlikeli pozisyon, Zonguldak Kömür’ün karşı karşıya yakaladığı çok net pozisyon var ki top auta gidince bir derin oh çektik. Rakibin iddiası yok ve rahat oynuyor bunun için.

Diğer taraftan ilk yarıda bizim çok net pozisyonumuz olmamakla birlikte defansa takıldığımız durumlar vardı. Birde Atebey’in güzel şutu az farkla auta gitmişti.

Özellikle bu yarıda final paslarımız da sıkıntı vardı. İkinci yarı bunu aştık ve Burak’ın enfes koşusuyla rakibi yarı alanımızda yakalamasıyla birlikte Kubilay’a alda at demesiyle birlikte öne geçtik.

İkinci yarı bambaşka bir Yılport Samsunspor’umuz vardı sahada. Burak çok daha etkiliydi. Burak müsait pozisyonda dışarıya attı. Hani gol atmış olsa çok daha mükemmel tamamlayacaktı günü.

Guido yakaladığı pozisyonda kaleciyi aşamadı. Kornerden oluşan karambolde önce Ferhat’ın vuruşunu kaleci çıkarttı, dönen topa Veli elle temas edince gol iptal oldu. Gerçekten ikinci yarının başından itibaren çok daha etkili bir Samsunspor vardı sahada. Hani bir anda fark 3-4 olabilirdi.

Bu anlarda gerçekten Kubilay’ın da etkili oyunu vardı. Bununla birlikte çok iyi koşu yapan Burak’ı defans oyuncu düşürünce gelen penaltıyı Gökhan Alsan gole çıkarttı ve farkı ikiye çıkarttık.

Golün akabinde Caner’e yakışmayan bir geri pasla Nurullah’ın yaptığı harekete hakem penaltı verdi. Nurullah topu çıkarttı ama rakip oyuncu dönen topu ağlarımıza yolladı.

Oyunun geri kalan kısmında daha kontrollü oynadık, daha çok rakibe topu verdik. Buna karşılık ayakta kalarak ve panik yapmayarak sahadan istediğimiz 3 puanı alarak ayrıldık.

Alınan bu sonuçla, Manisa Fk’nın da deplasmanda Tarsus İy. yenmesiyle puan farkı korunmuş oldu. Önemli bir galibiyetti. Kalan haftalara artık şampiyonluk için gün sayacağız.

Bunun için liglerin devam etmesi gerekir. Çünkü liglerin korona virüs nedeniyle durumu da tartışılıyor. Bir çok ülkede liglere ara verildi. Bizde olur mu bunu kestirmek bugün için zor. Her an her şey olabilir. Dileriz ki normal seyrinde devam etsin. Ancak insan sağlığı çok daha önemli. Kaldı ki Avrupa da ve dünya da birçok ünlü sporcuya bu virüs bulaşmış durumda.

Eğer devam edecek olursa da TFF çok acil bir karar alıp özellikle alt ligleri madem taraftarsız olacak hafta içi hafta sonu fark etmez 4 gün arayla oynatıp ligleri erkenden bitirilebilir. Yoksa bazı ülkelerde ligin iptali, maçların yok sayılması ve hak edilen başarının yok sayılması gibi saçma sapan kararların konuşulduğu şu ortamda kaos daha da büyür.

Bu durum belki küme düşme potasında ki tüm takımlara nefes aldırır ama bizim durumumuzda olan bir takıma büyük bir haksızlık olacaktır. Kaldı böyle bir saçma karara TFF imza atacağını sanmam. Yüksel Başkan da bunu çok açık şekilde dile getirdi kendi sosyal medya hesabından.

Haftaya Hacettepe maçı oynanacak mı bu bile belli değil ama biz oynanacak gibi düşünerek takımımıza başarılar diliyoruz. Bu arada üst üste maç kazanma sayımız 12’ye çıktı ve rekora da çok az bir zaman kaldı. Tabi şu durumda rekordan ziyade biran evvel kendimizi 1. Lig için garantileyelim istiyoruz.

Bir yanıt yazın