KORONA VİRÜS NEDENİYLE LİGLER TEKRAR BAŞLAR MI?

Korona virüs salgını nedeniyle liglere ara verildi. Haliyle takımımız da verilen ara nedeniyle bu araya uydu ve futbolcularımıza izin verildi. Aslında şu günlerde birçoğumuzun futboldan ziyade sağlığımızı koruma derdi var. Önemli nokta bu zaten. Çünkü sağlık olmasa sporun ne anlamı olacak? Bırakın futbol izlemeyi oynamanın dahi bir anlamı olmuyor. Acının yaşandığı yerde böylesi eğlenceye yönelik işlevin de bir anlamı olmuyor.

Başkan Yıldırım ve Ertuğrul Hoca bu konuda açıklamalarıyla duyarlılıklarını göstermiş oldular. Bu pandemi ülkemizde gün geçtikçe etkisini derinden göstermeye artırarak devam ettireceğe benziyor.

Elbette bir vatandaş olarak bizlerde gerekli uyarıları resmi organlardan takip ediyoruz. Uyarılara harfiyen dikkat ediyoruz. Önlemlerimizi evham tarzında değilde günlük hayatta olabildiğince dikkat ederek almaya gayret ediyoruz.

Aslında belli kronik rahatsızlıkları olanlar zaten bunu yıllardır yapıyorlar. Belli rahatsızlıkları olanların öteden beri dikkat etmeleri gereken hijyen koşulları, yeme içme ve giyinme gibi belli koşulları var. Şimdilerde daha kapsamlı ve hassasiyet düzeyi olağanüstü hallere çekilmiş oldu.

Sosyal mesafe, sürekli el dezenfektesi ve belli bir yere dokunmama gibi başlıca koşullar bunlardan başlıcaları. Sokağa mümkün olduğunca çıkmama da yine hayatımıza eklenen ciddi önlemlerden.

Sağlık çalışanlarımıza da en derin duygularımla saygılarımı iletiyorum. Çünkü ilk risk grupları arasında onlar bulunuyorlar. Allah cümlesine kolaylıklar versin. Dilerim ki alınan bu tedbirlerle birlikte en az hasarla bu salgını atlatırız.

Samsunspor, alınan kararla şimdilik 25 Mart tarihinde top başı yapacağını duyurdu. Şimdilik diyorum çünkü bu kararlar artık belli bir takvimde değil salgının gelişimine bağlı olarak alınıyor.

Önceki yazımda da dediğim gibi ligler devam ediyor gibi olsa da her an her şey değişebilir. Yani ligler her an ertelenebilir demiştim. Olması gerektiği gibi oldu. Elbette insan sağlığı her şeyden önce gelir. Sporcuların, teknik adamları haklı olarak seslerini yükseltmeleri sonrası liglere ara verildi.

Tüm bunların yanında Beşiktaş Kulüp Başkanının abesle iştigal olarak liglerin iptalini istemesi, bir teknik adamın ki benim saygı duyduğum isim olan Mustafa Reşit Hoca’nın liglerin bu haliyle onaylanması gibi yine şaşırtıcı ve kabul edilemez teklifi oldu. Belki satır aralarında söylüyorlar ama inanın durumdan vaziyet çıkarmanın ötesinde bir anlamı yok tüm bunların. Haliyle üst liglerden böyle çağrıların gelmesi bizleri de direk etkileyecek durumlardır.

Tüm bunların olmasına binaen Yüksel Başkan’ın da liglerin bir şekilde bitirilmesi çağrısı zamanlama açısından da oldukça önemliydi. Çünkü bu seslere karşılık eğer bir söylemde bulunmamış olursanız durum üzerinize negatif bir etki yapar ki hiçte istenmeyecek bir durum oluşturur.

Başka ülkeler şöyle yapmış böyle yapmış o bizi ilgilendirmez. Kaldı ki bizim liglerimize artık çok kısa zaman dilimi kalmış. Bizde 6 maç kalmış. Süper Lig de dahi 8 maç kalmışken böyle ortaya atılan yok bu haliyle tescil edilsin yok iptal edilsin gibi saçma sapan teklifler abesle iştigaldir. Play-off olayı da hakeza garip mi garip teklifler arasındadır.

Başlıktaki “Korona virüs nedeniyle liglerin tekrar başlar mı?” sorusu en başta bizlerin alacağı önleme bağlı. Corona virüsün başlangıç yeri olan Çin’de yavaş yavaş normal hayata dönmeye başlaması bize bir umuttur bu konuda. Şahsen belki öngörülenden geç olur ama nihai olarak liglerin başlaması mümkündür.

Bu salgının öyle zannediyorum net durumu 10-15 gün içinde belli olacak. Yani pik noktasına ulaşılır. Durum konunun uzmanlarıyla TFF yetkilileri ve diğer federasyonlar tarafından irdelenip yeni bir takvimle hatta yineliyorum sıkıştırılmış takvimle ki isteriz ki taraftarlı olsun ama oldu ki ufak çaplı da olsa sıkıntı var yine seyircisiz olarak bir şekilde liglerin devamı ve tescilidir.

Elbette dönüş en yakın zaman dahi olsa futbolcuların genelinde form düzeylerinde düşüklük olacaktır. Bu kaçınılmaz. Ancak bunu en aza indirip zaten büyük oranda önde olduğumuz ligden derhal sağlık bir şekilde kurtulmak olacaktır.

Dileriz ki ülkemiz insanına hiçbir şey olmaz, kimse hayatıyla ödemez. Ama görüntü o ki bir müddet daha hayatımızı tehdit etmeye devam edecek Corona Virüs 19 salgını.

Başta taraftarlarımız olarak bizlerin de üzerine düşeni yapacağı ve yetkililere kolaylık sağlamamız gereken bu günlerin bir an evvel geçmesi dileğiyle.

#EvdekalSamsun #EvdekalTürkiye

Bir yanıt yazın