SKORA GÖRE OYNADIK!

Rakip Elazığspor iyi ve güçlü bir kadrosu var. Üst sıraları hedefleyen ve ofansif yönü de güçlü bir takım. Bunun semeresini de üst sıralarda olarak zaten alıyorlar. Geçen hafta deplasmanda son dakika yedikleri gol ile mağlup olmalarının telafisi için çıktılar sahaya.

Engin Hoca, rakibi iyi etüt ettiklerini, güçlü ve zayıf yanlarını iyi çalıştıklarını söylemişti. Önemli olan ise bizim rakip karşısında ne yapacağımızdı. Aslında taraftarlar bizlere kızıyor skora göre yazıyorsunuz diye. Oysa bu maçta da bariz gördük ki bizlerden ziyade futbolcuların performansı bunu belirliyor. Genel anlamda rakip karşısında skora göre oynadık diyebiliriz.

Galip gelebilirdik mi? Evet. Bunu yapmak içinde daha cesaretli olmamız gerekiyordu. İşte bunu geriye düştüğümüz anlarda yaptık. Yediğimiz gole kadar sahada silik bir oyun anlayışımız vardı. Rakibin üzerine dahi gidemeyen bir takım görüntüsündeydik.

Geçen hafta ki Samsunspor’dan esinti yoktu. Chibuike sahada geziyordu. Kenan’ın aklı Karışık oyunu vardı. Kısacacı bir Halil’in çabası vardı. Yediğimiz gollere bakarsak bireysel hatalardan yediğimiz gollerdi. Oysa attığımız goller bir pozisyon ve rakibin etkisinden ziyade futbolcularımızın becerisiyle atılmış gollerdi.

Duran topları ne kadar kötü kullandıysak, bir o kadar da rakip kullandığı çoğu topta kalemizde etkili olmayı başardı. Yenilen iki golde bunun esintileriydi. İlk golde kornerden kullanılan topu uzaklaştıramadık, önce Hasan vurdu kısa düştü bu sefer Kenan adeta rakibe asist yaptı. Yine yediğimiz ikinci golde kenardan yapılan ortada çok çabalayan ve pozitif oynayan Ahmet Cebe topu uzaklaştıramadı ve top kısa düşüp birde havalanınca ters vole vuruşuda Alparslan da ikinci golünü bulmuş oldu.

Gördüğünüz gibi yediğimiz gollerde rakibe ısmarladığımız pozisyonlar gibi oldu. İlk yarı tam yenik kapacakken ilk golü Ayite’nin enfes pasını asiste çeviren Halil İbrahim, ikinci golde de Ufuk’un akıl dolu pasını gole çevirmeyi başardı.

İkinci yarı oldukça mücadele gücü yüksek ve zaman zaman da tempolu bir maç oldu. Furkan ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da cepheden gelen şutları başarıyla karşıladı. Bu devrede sakatlıklar bir hayli fazlaydı.

Ayite sakatlanıp ikinci yarı yerine Göksu’yu bıraktı. Yine hafif sakatlanan Halil İbrahim yerini Samaras’a bıraktı. Haliyle oyuna da bu değişiklikler etki etti. Ofansif anlamda daha etkili ve daha fazla pozisyonlar üretmemiz gerekiyor.

Engin Hoca özellikle takıma duran top ve yan topların kullanılması hususunda çalışma yaptırması gerekiyor. Birde derinleme pas atma özelliğimiz neredeyse yok. Oysa ileri çıkışlarda süratli oyuncularla bunu yapabiliriz. Mesela Ayite’ye hiçbir top atılmıyor bu şekilde. Bunun da mutlaka çalışması yapılıyordur diye düşünüyorum. Ama biz bunu göremiyoruz bu takımda. Daha çok doğaçlama oynuyoruz.

Hakem maçı ortada yönetti diyebiliriz. Kadir Sağlam ismi bizleri tedirgin etti. Ama ikili mücadelelerde oldukça yerinde kararlar verdi. Belki de maçın sonlarına doğru Ufuk’a çok rahat faul ve ikinci sarıdan kırmızı kart gösterse kimse bir şey diyemezdi.

Alınan bu beraberlik rakibin daha fazla uzaklaşmaması anlamında ve deplasmanda olması nedeniyle de önemlidir. Ancak tüm bunların yanında rakibin daha çok oyununu bozan, topa daha fazla sahip olan ve daha çok koşan bir takım istiyoruz.

Haftaya Gaziantep maçıyla birlikte artık galibiyetler seriside bekliyoruz. Bunu yapmak için artık çok fazla mazeret duymaktan ziyade sonuca yansımasını bekliyoruz. Dileriz ve umarız ki böyle bir takım olsun Samsunspor. Son iki maçta da bunu gördük. Lakin daha cesaretli ve defansta da daha dikkatli olmamız da şart.

aydindogdu@hotmail.com

Bir yanıt yazın