TARAFTARA BU YAPILIR MIYDI?

Maç öncesi oluşan birlik havası oldukça güzeldi. Gerek taraftarlarımızın sosyal alanlarda bilet teşvikleri gerekse bir çok ilden gerekse ülkeyi de aşan coğrafyalardan maça gelenlerin olmasıyla apayrı bir farklılık kattı maçın anlamına.

Bitmedi elbette; yine maç öncesi yapılan iftar organizasyonu ile bambaşka bir atmosfere büründü maç. Elbette ki salt oynanan bir maç görüntüsünün dışında futbolun kültürel aktiviteleri de içinde barındırır sözünün bir yansımasıydı tüm bu olanlar. Bunun çok güzel örneğini sergiledi hem taraftarlarımız hem de şehrin önde gelenleri.

Tüm bunların yanında sahada alınacak sonuç da yağ bal olmalıydı. Daha çok isteyen taraf olmalıydık. Elbette mücadele oldu ama bunu skora yansıtmayı başarmalıydık. Onca zorluklara rağmen sana inanmış taraftarlara bu yapılır mıydı?

Gökhan ki bu arkadaş bize karşı oldum olası ekstre bir motivasyon ile oynuyor zaten. Onu geçmenin yolunu daha fazla zorlamalıydık. Maçın başında Bandırmaspor’un ataklarını çok erken kırmayı başardık. Üst üste Yasin ve Hasan’ın şutları bizi heyecanlandırdı.

Kaleci’nin hatasıyla uzaklaştırdığı topun Tomane’ye çarpmasıyla yine kaleciye dönmesi de onların gecesi olduğunu gösteriyordu adeta bizlere.

İkinci yarı kaldığı yerden başladı maç. Rakip daha çok durup araya toplarla sonuç aradı. Defansı sağlama alıp kalabalık yapıp gole kapatmaktı maksadı ki bunda başarılı oldu. Yediğimiz gol öncesi Tallo’ya iyi de hangisini atacaksın arkadaş dedirten bir pozisyonu kaleciye nişanlamasıyla uçtu gitti mutlak gol imkanı.

Fofana’nın etkisini antrenman eksiğine rağmen gördük. Hoca ha aldı ha alıyor derken yok illa gol yememizi bekledi maalesef. Mesela arka direğe çıkarttığı topta ey Kayamba sen neredeydin? Sahilde mi dolaşıyordun? Arkadaşına ayak uydurman gerekmiyor muydu? Yok işte takım komple oynayacak meselesi bu birazda. Nasıl antrenman çalışmasıdır anlamak zor. Demek ki o kadar antrenmana rağmen doğaçlama oynamaya devam ediliyor.

Rakip golü bulduktan sonra yatar. Sen müsaade etmeyeceksin kardeşim. Bu kadar taraftar gelmiş Ramazan’ın ilk gününü senin yanında geçirmiş sen de buna göre oynayacaksın. Velhasıl kaçan balık büyük oldu. Elbette matematiksel olarak ilk altı devam ediyor. Neyse ki puan kayıpları var üst tarafta. Erzurum bizden kötü durumda ama biz onlara yardımcı olmaya devam ediyoruz.

Sahamızda kaybetmeyen takımdık ne ilginç ki son iki maçı göz göre göre vermiş olduk. Savruk futboldan kopmamız gerekiyor. Yine eksikler var denilebilir. Eksikler öyle aman aman değil. Kaldı ki hani kulübe güçlenmişti diye sorarız o zaman.

Manisa maçı sonrası Eyüp maçı artık yerimizi netleştirir mi büyük ihtimalle ama üst tarafta kayıplar yaşamaya devam ediyor olması bizi tutuyor bu iddianın içinde.

Ne diyelim futbol şansı artık yanımızda olsun bundan sonrası için.

Bir yanıt yazın