NE OLACAK SAMSUNSPOR’UN BU HALİ?

Tüm şehir bunu düşünüyor. Hatta Samsun’dan uzak olan Samsunpor taraftarı da bunu düşünüyor. Sosyal medyada üzüntülerini, kulübün geleceğini, korkularını ve bu kaosun nasıl atlatılacağı ile ilgili görüşlerini dile getiriyor büyük SAMSUNSPOR taraftarı. Ne olacak Samsunspor’un bu hali?

Şunu belirtmek gerekiyor ki yönetimi eleştirenlerin de, destekleyenlerin de ortak derdi Samsunspor! Bunda kimsenin kuşkusu yok. Herkesin mutlaka üslubunca söyleyecekleri vardır.

Sıkıntılı ve bir o kadar da krize yol açan bir kongre yaşadık. Eleştirinin dozunun arttığını söylemek gerekiyor. Yönetimin en büyük hatası yabancı transferler ki bunu zaten kendileri de ifade ediyor. Efsane Başkan sloganlarıyla 3 yıl önce geldiler.

Hatırlatmakta fayda var;

2014-2015 sezonunda 3 puan silinmesine rağmen ki kritik Osmanlıspor maçı öncesi gelmişti bu ceza ama buna rağmen ilk altıya girmiştik. Eğer takım Antalyaspor ile oynanan play-off finalinde çıkmış olsaydı durum farklı olabilirdi. Ancak talihsizlikler ve sıkıntılar bu yönetimi hiç bırakmadı. Hatırlayınız Emin Kar bırakıp sonra yönetime devam edecek olanların yol açtığı bir Umar vakası vardı.

2015-2016 sezonuna damga vurdu bu ceza. Takım yine en azından play-off lara oynayacakken 3 puan silinmesiyle birlikte birde Fifa’dan geleceği çok öncelerinden belli olan Umar kaynaklı transfer yasağı ile çok rahat play-off oynayacakken herkesinde bildiği gibi takım adeta stop yaptı.

2016-2017 de gelen transfer yasağı yaşadık. Kabus dolu bir sezonun ardından güç bela ligde kalmayı başardı kulüp. Elbette sezon başlamadan yapılan mevcut futbolcuların elde tutulmasında yapılan yanlışlıklar oldu bunu Başkan da ifade etti. Ama sonuçta bu takım ligde kalması gerekiyordu ve kaldı.

Gelelim bu sezona! 2017-2018 sezonuna “O sene bu sene!” Sloganıyla başladık. Yapılan yabancı transferlerinin hayal kırıklığına teknik direktör yanlışları da eklendi. Elbette yönetimin transfer hatalarıda göze batmış oldu.

Yıllardır haklı olarak ızdırap yaşayan taraftarlarında bu hayal kırıklığı tezahüratlarına yansımış oldu. Bir türlü alınmayan galibiyetler. Yakalanamayan istikrarlı sonuçlarla birlikte hedeften uzaklaşılan bir Samsunspor olunca ‘Yönetim istifa!’ Seslerine daha fazla kayıtsız kalmayan yönetim olağanüstü kongre kararı aldı.

Türlü senaryolar yazıldı çizildi. Birçok isim anıldı. Kaos belki daha ucuz atlatılır en kötü yönetim hiç olmamasından daha iyi diye düşünürken, gerek yönetimin para konusunda aldığı sözlerin yerine gelmemesi gerekse kongrede ki dozu yüksek ve hakaretlere varan eleştiriler divan kurulunun 6 aylığına yönetime devam ettirme kararı da Başkan ve yönetiminde istifa etmeleriyle beklenmedik bir kaosun çıkmasına sebep oldu. Aslında herşeye rağmen devam etmeleri ve sezon sonuna takımın başında olmaları daha iyi olurdu kanaatindeyim.

Şu günlerde ara transferleri konuşacakken kulüp bir anda sahipsizlikle karşı karşıya kaldı. Sezgin Gümüş’ün çağrısı nasıl cevap bulacak göreceğiz. Bir de transfer alacaklarından dolayı şikayet eden futbolcuların acil ödemesi var. Serbest kalmamaları ve en azından bu yıl bir şekilde takımın ligde kalması için.

Gaziantepspor’un, kapanma duyurusu ile tüm spor kamuoyu şok olmuşken, benzer bir durumu yaşamamız için şehrin önde gelenlerinin her defasında dillendirdikleri “SAMSUNSPOR BU ŞEHRİN EN ÖNEMLİ MARKASIDIR!” Söyleminin karşılığının bulmasını diliyoruz ve bekliyoruz.

Sportif başarı ile yönetim doğru orantılı bakılıyor ülkemizde. Oysa Avrupa da dünyanın parasını yatırıpta bir türlü başarı yakalayamayan takımlar var. İlk aklıma İtalya dan Milan gibi bir zamanların efsanesi geliyor, yine İngtiltere den West Ham United gibi takımlar var. Yine Süper Ligde başta Antalyaspor geliyor. Liste daha da uzayabilir.

Taraftar elbette başarı isteyecek. Elbette takımın galibiyetini isteyecek. Eğer böyle olmazsa taraftar taraftar olmaz! Maça neden gelsin. Neden kulübün formalarını alıp giysin. Yöneticiler de başarı için talip olurlar. Daha doğru yönetim ve kulübü her yönüyle üste taşımak için geliyorlar.

Kimsenin beklemediği bir durumla karşı karşıyayız. Açıkçası bir yol bulacağını ümit ediyorum. Acil bir durum da başta divan kuruluna düşüyor. İstifa kabul edildi mi? Divan Kurulu mahkemeden Kayyum mu isteyecek? Şehrin önde gelenleri ne yapacak?

Eğer taraftar geçmişte yaptığı yürüyüşler gibi organizasyonlar yapmaz ise herkes uyur kimse sahip çıkmaz bu kulübe.

Şimdi transfer dönemi gelmişken, mevcut futbolcuların şikayeti varken soruyoruz Ne olacak Bu Samsunspor’un Hali?

Çözüm bu ortamda sunmak zorda olsa ilk önce yaza kadar mevcut yönetim istifalarının geri çekilmeye ikna edilmeli. Sezgin Gümüş’ün çağrısına kulak verilmeli ve kulübe acil kaynak sağlanmalı. Eğer yönetim geri dönmez ise yasal sıkıntı da yoksa Divan Kurulu yeni bir kongreye kadar devam etmeli ama mevcut futbolculara acil para ödemesi yapılmalı. Yine en azından alınabilecek futbolcular olursa onlarda alınmalı… demesi yazması ne kadar kolay. Allah herkese kolaylık versin…

Samsunspor için umarım acil bir kurtuluş reçetesi bulunur. Herkese mutlu yıllar…

Bir yanıt yazın