TRANSFERLER AZ AMA ÖZ!

Yapılan olağanüstü kongreden sonra oluşan yeni yönetim ile birlikte yoluna devam eden Başkan İsmail Uyanık hem güven tazelemiş oldu hem de bu işi yarım bıkmayacağını göstermiş oldu.

Hatırlanacağı üzere, sezon bitiminden sonra özellikle Yüksel Yıldırım ile aralarında belli anlaşmazlıkların olduğu konusu sıkça konuşulmuştu.

Aşılan bu sorunlardan sonra tek liste ile yapılan kongreler arasında en düzeyli ve en açıklayıcı bilgilerle donatılmış bir kongreyi de geride bırakmış olduk.

En önemli unsur sahaya yansıyacak futbol!

Bu konuda da sürekli arayışlar içinde olan yönetimin daha doğrusu transferler konusunda yetkili olan Yücel Uyar ve Mustafa Aztopal’ın göstereceği performanstır.

Kaldı ki geçen sezon için hem Celil Sağır hem de Emin Kar’ın kendilerine olan tepkilere verdiği cevabı da biliyoruz. İyi niyetlerinden kuşkumuz yok. Ancak daha evvelde belirttim oluşan bu yeni yapı da faturayı ya birileri üstlenir ya da kesilir. Bu doğal bir sonuçtu.

Transfer dönemi taraftarlar için maç heyacanından farksızdır. Bilhassa gelecek futbolcuların isimleri dolaştıkça herkesi sarar bir heyecan fırtınası. Daha imza atılmadan hemen sosyal medyada dolaşır olumlu olumsuz yorumlar. Ancak peşinen itibarsızlaştırma da oluyor ve bunlardan “çöp” ifadesi de en ağır olanı diye düşünüyorum.

Hasılı transfer işleri öteden beridir zordur. Sadece talip olmak yetmiyor. Hem ekonomik hem de futbolcunun da bu işe evet demesi gerekiyor. Gündeme gelen bazı futbolcuların üst liglere gitmesi de zaten olayın zorluğunu bizlere göstermiş oluyor.

Çalışmalar, “ince eleyip sık dokunarak” ve “nokta transferler” ile ligin daha ilk haftasına hazır olunması gerekliliğini de görmüş oluyoruz. Elbette ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Ancak İrfan Buz’dan beklenen ofansif ve rakibini bunaltan futbol anlayışını daha ilk haftadan taraftarlar olarak bizlerin görmeyi arzu ettiğini de belirtmeden geçemeyeceğiz.

Transferler geçen yıl olduğu gibi değil. Bu durum aslında çok doğal. Çünkü takımın iskeletine çok bozmadan devam ediyor. Yani “az ama öz” tabiri yerindeyse. Şimdiye kadar gelen futbolcular içinde daha çok mücadeleci oyuna yatkın oyuncular görmekteyiz. Zaten en büyük sıkıntımız da buydu.

Gelecekler ve gideceklerden sonra oluşan kadroyu hep birlikte takip etmeye devam edeceğiz. Gidecekler arasında basına yansıyan ilk isimler İshak ve İrfan oldu.

Özellikle İshak gerçekten çok umutlandığım ve beklentimin olduğu bir isimdi. Bu düşüşü kimse beklemiyordu ondan. Eski bir futbolcumuz ile bir maçını yan yana izlerken onun da şaşkınlığını gizleyemediğine şahit olmuştum. Demek ki sadece bizler değiliz şaşıran.

İrfan konusu baştan beri sorun oldu. Aslında çok iyi başlamıştı ama bazen olmayınca da olmuyor demek ki. Kendilerine başarılar dilerim.

Diğer isimler arasında özellikle kadro da yer alan isimlerin olduğu konuşuluyor. Ancak Abdülkadir ve Muhammet Beşir’in çok daha iyi forvetler gelmeyecekse kalmalarının iyi olacağı kanaatindeyim.

Muhammet Beşir’in belli ki bir uyum sorunu oldu. Çalışmasında belli sıkıntılar olduğu da gerçek. Bu açıklarını İrfan Buz ile giderirse bir yerde patlama yapabileceğini düşünüyorum. Çünkü o teknik ve fizik var.

Bir de ülkemizde forvet sıkıntısının olduğu ve mevcutlar içinde de düşünülen isimlerin de ya takımlarında kaldıkları ya da başka yerlere gittiklerini de görmezden gelemeyiz. Hani “Midyat’a giderken evdeki bulgurdan olmayalım!” derim.

Dileriz ki beklentimizin yukarısında ve başarıyı yakalayabilecek bir takım hüviyetine kavuşuruz.

Samsunspor, hak ettiği yerlere mutlaka gelecektir.